NOTÍCIA: activitat del Pare Claret

El passat divendres 24 d’octubre va ser la celebració d’un dels dies festius més importants per a la nostra escola. Cada any s’aturen les classes i se celebra el Pare Claret amb una gimcana on participen tots els alumnes de l’ESO i Batxillerat, però malauradament, degudes les circumstàncies d’aquest any, tot ha canviat el seu funcionament ordinari, i el Col·legi Claret no ha estat una excepció.

D’aquesta manera, totes les activitats que suposaven barreges entre classes o cursos van quedar suspeses, però això no va ser un impediment per a què els alumnes del Col·legi Claret celebréssim aquest dia amb moltes ganes i il·lusió.

Tots nosaltres érem conscients que seria un dia diferent i únic, i no ens va faltar raó! La celebració va engegar amb la projecció de la pel·lícula “Descalç sobre la terra vermella”, amb una durada de dos capítols d’una hora i mitja cadascun.  Per als que no hi estigueu familiaritzats, es basa en el llibre homònim de Francesc Escribà, que narra l’experiència viscuda a Brasil pel poeta, religiós i escriptor Pere Casaldàliga.

Un cop acabada la pel·lícula i havent empatitzat amb el personatge inspirador de Casaldàliga i posat en comú les nostres opinions i reflexions sobre les accions del protagonista, va arribar l’hora de posar a prova els nostres coneixements. Ho vam fer a través d’un Kahoot organitzat per l’equip de professors i professores de l’ESO i Batxillerat de l’escola, que van assegurar un premi sorpresa per als futurs guanyadors del concurs. Les classes podíem comunicar-nos entre nosaltres a través d’una videotrucada conjunta, que va ser iniciada una hora abans del final de les classes. Pregunta rere pregunta, vàrem anar contestant segons el que cada classe havia entès al llarg de la pel·lícula. La tensió es podia notar a través de les pantalles en el moment d’anunciar el guanyador. Silenci absolut… I el guanyador és…. 4t d’ESO C! La classe ho va celebrar amb orgull i alegria, de la mateixa manera que la resta de les classes participants. Els guanyadors van rebre el premi sorpresa amb molt entusiasme i, per als qui us ho pregunteu, un barret de palla que representa Pere Casaldàliga va ser el que va ser entregat a la classe que va sortir victoriosa.

El dia va acabar sent molt més interessant i educatiu del que mai hauríem imaginat, ja que se’ns va brindar l’oportunitat d’aprendre les accions i els valors promoguts per una figura tan important com la de Pere Casaldàliga.

Fet per: Laia Vidal, Martina Altés, Daniela González i Ariadna Vidal.

Curs: 4t d’ESO.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s